A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Friday, November 09, 2007

Πως μια καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει πλημμύρα.

Πως μια καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει πλημμύρα.



  • Οι ισχυροί άνεμοι ωθούν το νερό προς τις ακτές προκαλώντας διόγκωση.
  • Οι χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις καμπυλώνουν /φουσκώνουν την επιφάνεια θάλασσας, η οποία δημιουργεί ένα κύμα που σπρώνχετε /προωθείτε απο τον άνεμο.
  • Η στάθμη της θάλασσας αυξάνετε κατά περίπου 1cm για κάθε 1 millibar μείωσης στην ατμοσφαιρική πίεση.
  • Βαρομετρικό χαμηλό της τάξης των 960mb - περίπου 50mb λιγότερο από τη μέση βαρομετρική πίεση - θα αύξανε την στάθμη της θάλασσας περίπου μισό μέτρο.
Σήμερα παρακολούθησα το μαθητικό συλαλλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Τα αιτήματα γνωστά και αγιάτρευτα τα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια.
Δεν απέφυγα τον παραλληλισμό του μαθητικού κύμματος με αυτό της θάλασσας που προξενείτε απο την καταιγίδα και είναι φυσικά η καταιγίδα εξωγεννής παράγοντας, άσχετος με το κύμμα που είναι παράγωγό της.

Αν για κάθε μονόδα πτώσης του ενδιαφέροντος της πολιτείας για τα μέλη της, το κύμμα διαμαρτυρίας αυξάνει ανάλογα, τότε ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα, αν όχι για μάς (αλλοτριωμένους ήδη), αλλά τουλάχιστον για τα παιδιά.

Αναρωτιέμαι μήπως εκτός απο τα κύμματα που φυσικά η κοινωνία /πολιτεία πρέπει να λάβει υπ'όψι της, μήπως καλό είναι ενδιαφερθει και για τον μηχανισμό που φτιάχνει τις καταιγίδες, που είναι οι μητέρες όλων των κυμμάτων.

ioannispk - son of a pirate


Powered by ScribeFire.

No comments: