A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Friday, October 05, 2007

Νευρικές αγορές και αγχωμένες επενδύσεις

Νευρικές αγορές και αγχωμένες επενδύσεις

Διάβαζα πρόσφατα το οικονομικό ένθετο μιας Κυριακάτικης εφημερίδας,σταχυολογώ φράσεις που πάντα μου έκαναν εντύπωση
«… οι αγορές αντιδρώντας νευρικά, … οι επενδυτές επέδειξαν αισιοδοξία παρά την νευρικότητα …, οι αγορές έδειξαν ψυχραιμία …»

Πραγματικά είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια του επικρατούντος χρηματοοικονομικού γίγνεσθαι να ταυτιστεί με κλασικά ανθρωποκεντρικές έννοιες και ιδιότητες, όπως αυτές της ψυχραιμίας, της υπομονής, της νευρικότητας και άλλες, που αναμφίβολα συνδέονται με νοήμονα όντα.

Είναι όμως αυτή μια προσπάθεια ταύτισης…, ή απλά αυτοί που κινούν τα νήματα των αγορών θέλουν με αυτό τον μάλλον άκομψο τρόπο να κρύψουν τις δικές του αδυναμίες, αποδίδοντας τες στις απρόσωπες και άψυχες – άρα μη νοήμονες αγορές?

Τείνω να πιστεύω ότι κατάφορα προσβάλλοντας την νοημοσύνη όλων μας, οι όροι που συνήθως είναι συνδεδεμένοι με την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν βρει την θέση τους σε όλα τα οικονομικά κείμενα και χρησιμοποιούνται «με ελαφριά τη συνείδηση» σχεδόν από όλους, ειδικούς και μη.

Προσωπικά ενοχλούμε να γνωρίζω ότι μία πτώση στην «Α» μετοχή η στον «Β» δείκτη, προκλήθηκε επειδή ο Mr John Wright εκπρόσωπος της ΒΜΜ Corporation (Big Money Making) στο χρηματιστήριο της τάδε Μητρόπολης, είχε κοιλιακές ενοχλήσεις εκείνο το πρωινό και ως εκ τούτου διακατεχόμενος από αίσθημα δυσφορία ενήργησε νευρικά «συμπαρασύροντας» και τους άλλους επενδυτές και προκαλώντας την πτώση της …

Γιατί πρέπει οι Mr John Wright να ρυθμίζουν τις τύχες των λαών? Γιατί στα χέρια τόσο μα τόσο λίγων να βρίσκονται οι τύχες τόσων πολλών? Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι οι Mr John Wright δεν είναι τίποτα άλλο από φερέφωνα ακόμη λιγότερων «δυνάμει νευρικών δυσκοίλιων» που δεν αξίζουν την προσοχή μας στο ελάχιστο? Πότε θα γυρίσουμε για πάντα την πλάτη στο σάπιο χρηματοοικονομικό σύστημα που μας διαφεντεύει χρόνια τώρα?

Κύριε John Wright και όλο σου το συνάφι,

Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ Η

ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ !!!

ioannispk – son of a pirate

1 comment:

Pal-Pal said...

Ειναι πραγματι η εποχη των ....λιγων νευρολογων.Απο αυτους εξαρταται ποσο γρηγορα και σωστες διαγνωσεις κανουν για τους επωνυμους ασθενεις τους.Δυστυχως σεν τους συμφαιρει να τους χωρηγησουν ισχυρα ηρεμιστικα γιατι η συγχρονη κοινωνια στηριζεται σε αγχωμενα πληθη.....
JPAL