A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Tuesday, August 07, 2007

Κριτήριο ρίψης στον Καιάδα

Κριτήριο ρίψης στον Καιάδα

Πρόσφατα ο φίλος μου ΑΑΔ μου είπε ότι σύμφωνα με την μυθολογία, ένα από τα κριτήρια για την ρίψη των ενηλίκων στον Καιάδα ήταν η ικανότητα να διακρίνουν (προφανώς με γυμνό μάτι) ότι ένα από τα άστρα στην Μεγάλη Άρκτο είναι διπλό!

Πραγματικά ένοιωσα ρίγος διότι μύωψ ων από παιδί όχι μόνο το διπλό άστρο δεν καταφέρνω να δω με γυμνό μάτι αλλά ούτε τον ίδιο τον αστερισμό της μεγάλης άρκτου.

Αναρωτιόμουνα λοιπόν πόσο ελαστική μπορεί να έχει γίνει η κοινωνία από τότε μέχρι σήμερα και με προφανή ανακούφιση διαπίστωσα ότι η ύπαρξη μου η ίδια οφείλετε σε αυτήν ακριβώς την ελαστικότητα και προσαρμοστικότητα της κοινωνίας, απέναντι σε άτομα σαν και εμένα που και ο ίδιος ο στρατός καθαρά χαρακτήρισε Ι2.

Το θέμα όμως είναι μήπως η ελαστικότητα αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή αλλαγή στους κανόνες του παιχνιδιού, έτσι ώστε να επιτρέπετε η ύπαρξη – με την στενή της έννοια (η οποία άλλωστε είναι αναφαίρετο δικαίωμα), αλλά από την άλλη να διατηρείτε ένα είδος Καιάδα, ώστε πάντα να απάλαστε η κοινωνία από ενοχλήσεις και γενικά ότι δεν είναι εναρμονισμένο με τις τρέχουσες «μόδες».

Για να πάω τα πράγματα πάρα πέρα αναρωτιέμαι μήπως και τα κριτήρια του Καιάδα (αλλά και ο ίδιος ο Καιάδας) έχουν αλλάξει σήμερα σε τέτοιο βαθμό που έχουν γίνει δυσδιάκριτα από ένα κοντόφθαλμο μύωπα και αδαή σαν και μένα.

Για φανταστείτε η ρίψη στον Καιάδα να είναι ας πούμε η εξαίρεση από το κοινωνικό- πολιτικό-οικονομικό γίγνεσθαι. Να καταδικαστείς λέει στην αιώνια παθητική θέαση της διαμόρφωσης του μέλλοντος του δικού σου και των απογόνων σου. Να γίνεις απαραίτητο μεν όργανο για την διατήρηση του πλούτου και της ευημερίας, αλλά μερδικό στην χαρά και τι δίκιο να μην έχεις. Μάλιστα λέει να είναι τα κριτήρια ρίψης τόσο αυστηρά που μονάχα ένα 5 άντε 10 στα εκατό να την γλυτώνει.

ΑΥΤΟΣ είναι ΚΑΙΑΔΑΣ! Ευτυχώς που γραμμένος στα βιβλία δεν υπάρχει (ακόμα τουλάχιστον) και παραμένει μονάχα στην άρρωστη φαντασία μερικών.

Άντε καλό χειμώνα και θα σας δω στο καφέ της Φλαμουριάς, μετά την διόρθωση του εγκλήματος σκέψης (δανείζομαι το thought crime από το 1984 του George Orwell) που διαπράττετε διαβάζοντας αυτό το κείμενο.

ioannispk- son of a pirate

No comments: