A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Wednesday, August 29, 2007

Γράμμα προς Στρατιωτικόν Εγκέφαλον – περί Ασύμμετρης απειλής

Γράμμα προς Στρατιωτικόν Εγκέφαλον – περί Ασύμμετρης απειλής


Αγαπητέ κύριε Στρατιωτικέ Εγκέφαλε / Φιλόσοφε,

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα των πυρκαγιών και τις δηλώσεις που ακολούθησαν θα ήθελα να σας παραθέσω μερικές από τις σκέψεις μου, προς βελτίωση της αλληλοκατανοήσεως υμών και ημών και περαιτέρω συζήτηση εν γένη.

Για ναι είμαι ειλικρινής, λίγο κατάλαβα τις πρόσφατες δηλώσεις περί «ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ» και με τα ελάχιστα που γνωρίζω, έκανα τους πιο κάτω συλλογισμούς, στα πλαίσια του λογικού συστήματος που κατανοώ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν

1.0 Ασύμμετρη εχθροπραξία

Η «ασύμμετρη εχθροπραξία» αναφέρθηκε αρχικά στον πόλεμο μεταξύ των δύο ή περισσότερων προσώπων ή ομάδων των οποίων η σχετική δύναμη διαφέρει σημαντικά. Οι σύγχρονοι στρατιωτικοί «φιλόσοφοι» τείνουν να διευρύνουν αυτό τον όρο για να συμπεριλάβουν την ασυμμετρία όχι μόνο της στρατηγικής αλλά και της πολεμικής τακτικής. Σήμερα η «ασύμμετρη εχθροπραξία» μπορεί να περιγράψει μια στρατιωτική κατάσταση στην οποία δύο εμπόλεμοι άνισης δύναμης αλληλεπιδρούν και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ο ένας τις αδυναμίες του άλλου. Τέτοιες προσπάθειες περιλαμβάνουν συχνά τις στρατηγικές και την τακτική της «μη συμβατικής εχθροπραξίας», όταν οι «πιο αδύνατοι» εμπλεκόμενοι σε πόλεμο, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο αυτή για να αντισταθμίσουν τις ανεπάρκειες σε ποσότητα ή την ποιότητα του έμψυχου και άψυχου υλικού τους.

Παλιά το λέγαμε ανορθόδοξο πόλεμο, αλλά δεν ήταν politically correct.

1.1 Ασύμμετρη απειλή

Η απειλή που εκδηλώνετε από ένα πρόσωπο η ομάδα προς ένα άλλο των οποίων οι σχετικές δυνάμεις διαφέρουν σημαντικά. (Ενδέχεται να καταλήξει σε εχθροπραξία).

2.0 Συμμετρία

Η συμμετρία στην κοινή χρήση εμπεριέχει γενικά δύο αρχικές έννοιες. Η πρώτη είναι μια μη καθορισμένη αίσθηση της αρμονικής ή αισθητικά ευχάριστης αναλογικότητας και ισορροπίας, έτσι ώστε να απεικονίζεται η ομορφιά ή την τελειότητα. Η δεύτερη έννοια είναι μια ακριβής και καθορισμένης με σαφήνεια έννοια ισορροπίας ή «διαμορφωμένης ομοιότητας» που μπορεί να καταδειχθεί ή να αποδειχθεί σύμφωνα με τους κανόνες ενός επίσημου συστήματος όπως π.χ. της γεωμετρίας, της φυσικής ή άλλου.

- Τι είναι ασύμμετρο?
- Ότι δεν είναι συμμετρικό!

Άρα ασύμμετρο σύμφωνα με το ορισμό της συμμετρίας είναι αυτό που δεν εμπεριέχει ομορφιά, αρμονία, τελειότητα και δεν αποδεικνύεται στα πλαίσια επισήμων συστημάτων.

Δηλαδή κύριε «στρατιωτικέ και πολιτικέ μου φιλόσοφε» ασύμμετρη απειλή είναι αυτή που δεν είναι αρμονική – όμορφη – αισθητικά ευχάριστη κτλ, διότι επίσημο σύστημα πολέμου ευτυχώς ακόμα δεν υπάρχει.

Ρε μπας και πρέπει να δείτε κανένα ψυχολόγο? Έχω ακούσει για πολλές λαγνείες, αλλά «ΑΠΕΙΛΟ-ΛΑΓΝΕΙΑ» πρώτη φορά συναντώ.

Τι είναι αυτά τα πράγματα? Γιατί πρέπει ακόμα και στην κορύφωση της καταστροφής όταν ακόμα ούτε τους νεκρούς καλά – καλά δεν προλάβαμε να μετρήσουμε, να γινόμαστε υποχείρια των «επικοινωνιολόγων»? Γιατί πρέπει να αραδιάζουμε ένα σωρό ακατανόητες φράσεις για να καλύψουμε τα ακάλυπτα?

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Η POLITICAL CORRECTNESS !

Δεν πρόκειται για ασύμμετρη απειλή αλλά για υπέρμετρη βλακεία – αμορφωσιά και παντελή έλλειψη αγάπης προς τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

Με ντροπή

ioannispk – son of a pirate

2 comments:

Pal-Pal said...

Προσωπικα εκουσα αυτον τον συνδιασμο των λεξεων για πρωτη φορα και πιστευω πως και πολλοι αλλοι.Τουλαχιστο μεσα σε αυτη την συμφορα μαθαμε και κατι καινουργιο.
Και ξαφνικα γεμισαμε με ασυμμετρα τηλεοπτικα παραθυρα με ασυμμετρους γραφικους σχολιαστες και ασυμμετρες κοντρες.
Τελικα χασαμε την συμμετρικη Πελοποννησο ,την συμμετρικη Ευβοια , μα μαθαμε την συμαινει ασυμμετρη τρελλα.
Ευχομαι Ο θεος να βαλει το συμμετρικο του χερι στα ασυμμετρα μυαλα μας.

Ο ..... συμμετρικος JPal

ioannispk - son of a pirate said...

Έχεις δικιο JPAL χάσαμε την φυσική συμμετρία και αντί να λυπόμαστε για αυτό ψάχνουμε για μια ακόμα φορά να βρούμε "ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ" για να τους φορτώσουμε την ανοησία μας.