A Pirate's Mobile Blog

The world as seen by a "PIRATE" (?).

Follow the link below to see ...

http://sonofapirate.blogspot.com/

Tuesday, May 22, 2007

Γράμμα σε μια υπερφυσική η μεταφυσική οντότητα ΙΙ

Γράμμα σε μια υπερφυσική η μεταφυσική οντότητα ΙΙ

Αγαπητή άγνωστη υπερφυσική οντότητα,

Είναι η δεύτερη φορά που σου γράφω μέσα σε μερικές ημέρες. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να σου εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες που σταμάτησες, ελπίζω δια παντός, να παίζεις με την βρωτή μου ύπαρξη.

Η οικογένειά μου υποθέτω ότι θα ήθελε και εκείνη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της που καθώς φαίνεται απαλλάχτηκε από την ανάγκη να κανακεύει ένα μεσήλικα, αντί να συμβαίνει το αντίθετο.

Δεν ξέρω αν το αποφάσισες αυτό κατόπιν της παράκλησής μου, αλλά πάντως ήλθε σαν δώρο καλοδεχούμενο. Βέβαια κάτι παιχνιδιάρικα σημαδάκια της εξ’ απαλών ονύχων απασχόλησής σου με τα εγκόσμια παρέμειναν, αλλά ελπίζω να παρέλθουν και αυτά.

Μια και αισθάνομαι μια σχετική οικειότητα, υποθέτω θα μπορούσε να την παραλληλίσει κανείς με το σύνδρομο της Στοκχόλμης, τολμώ να σου προτείνω την ενασχόληση με την φυσική άσκηση που χαρίζει ευεξία, η ακόμα κάποιο χόμπι όπως ας πούμε ο μοντελισμός αφού στις μέρες μας, ελέω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ο φιλοτελισμός δεν γνωρίζει άνθιση. Ενδέχεται η ενασχόληση αυτή να αποδιώξει τυχόν εναπομείνασες σκέψεις για εμβάθυνση στην δια βασανισμού εκπαίδευση των θνητών.

Δεν γνωρίζω βέβαια το κοινωνικό γίγνεσθαι του κόσμου σου ούτε το ηθικό, νομικό και οικονομικό πλαίσιο που πιθανόν να διέπει την διάστασή σου. Όποιο όμως και να είναι το πλαίσιο του κόσμου σου, υποθέτω ότι θα έχει και αυτό αδιέξοδα δεδομένου ότι εάν δεν είχε δεν θα αναζητούσες διασκέδαση ούτε θα έδειχνες ενδιαφέρον για υπάρξεις και συστήματα έξω από αυτό.

Διαισθάνομαι λοιπόν αγαπητή οντότητα ότι παρά το προφανές χάος που μας χωρίζει πιθανόν τα σύνολα που περιέχουν τις υπάρξεις μας να έχουν τομή. Αυτή η τομή νομίζω ότι περιλαμβάνει τις απογοητεύσεις, τα διλλήματα και τα αδιέξοδα των φυσικών συστημάτων μέσα στα οποία ο καθένας μας δραστηριοποιείται. Άρα λοιπόν είναι πιθανόν ο κοινός «γεωμετρικός» αυτός τόπος να αποτελέσει εφαλτήριο για την αλληλοκατανόησή μας.

Φρονώ ότι δεδομένου του γεγονότος ότι η σχέση του κόσμου μου με τον δικό σου δεν είναι αμφίδρομη (με τον δικό μου να μειονεκτεί), η συμβολή σου στην ισορροπία του δικού μου είναι μάλλον αναγκαία, έστω και αν αυτή δηλώνετε από την απουσία σου.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και την συνεργασία σου,

Φιλικά

ioannispk son of a pirate

4 comments:

Pal-Pal said...

Σιγουρα υπαρχει τομη κοσμων....
Εξαρταται ποσο κοντα σε αυτη βρισκεσαι για να αισθανεσαι καποιες δραστηριοτητες και να τις αξιολογεις.
Φαινεται οτι υπαρχουν πολλες τετοιες γειτονιες, γιατι αλλιως δεν θα μαθαιναμε ποτε τα κοσμικα κουσελια.....
Οι σκεψεις και τα ηλεκτρονικα αποτυπωματα σου , οδηγουν σε γειτονιες που τα καφενεια και η πρεφα θεωρουνται πολυ ξεπερασμενα.
Καποιοι ομως εξακολουθουν και παιζουν ζαρια ......J.Pal

ioannispk - son of a pirate said...

Φίλε J Pal
Το κείμενο υπονοει οτι υπάρχει η αρχή της συνεχότητας δηλαδή 2 υξωμένο στην άλεφ μηδέν = άλεφ 1. Ακόμα οτι υπάρχει το υποσύνολο άλεφ ν τομή άλεφ μ, για ν < μ.
Αυτά τα είπε κάποτε ο Κάντορ (Georg Ferdinand Ludwig Philipp Cantor (March 3, 1845, St. Petersburg, Russia[1] – January 6, 1918, Halle, Germany) και μετά πήραν τον πυρσό πολλοί άλλοι.

Pal-Pal said...

Για να ειμαι ειλικρινης δεν το πολυκαταλαβαινω αυτο ????
Γι'αυτο σου λεω κοψε καμμια στροφη γιατι κανεις πολλα απονερα και θα βουλιαξεις καμια βαρκουλα .....
J.Pal

dedikasmenos said...

Αγαπητέ φίλε Ο φιλοτελισμός δεν πέθανε. Ο φιλοτελισμός ζει εφόσον υπάρχουν ακόμα συλλέκτες. δεν είναι ανάγκη να είναι πολλοί. Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Να κάνεις ότι σου αρέσει χωρίς να κοιτας γύρω σου αν αυτό αρέσει και σε άλλους. ά